Projecten

Projecten

CNC frezen voorbeeldprojecten: Door de jaren heen heb ik gewerkt aan diverse metaalbewerkingsprojecten. Hier vindt u een selectie van mijn recente werk om u een idee te geven van wat ik in samenwerking met mijn klanten kan bereiken. Wilt u ook uw productie en freeswerk uitbesteden en bijvoorbeeld uw producten uit aluminium laten frezen? Neem contact op. Ideaal als u in de regio Groningen, Friesland of Drenthe zit!

Custom, op maat gemaakte haaksleutel, gefreesd uit staal. Deze tool is van 2 kanten gefreesd door middel van de zogenaamde pictureframe-methode. Hierbij blijft bij het frezen een rand materiaal als kader rondom het product onbewerkt. Hierdoor kan het product bij het CNC metaalfrezen van de 2e opspanning goed ingeklemd worden. Filmpje

Bagagerek gefreesd uit RVS. Het kartonnen ruwe ontwerp is door de klant aangeleverd. Dit ontwerp is verder uitgewerkt in 3D-CAD. Daarna zijn de onderdelen uitgefreesd uit het RVS.

Kunststof vadermal CNC gefreesd uit kunststof (POM) inclusief gegraveerde tekst voor een klant uit Drenthe. Een vadermal heeft dezelfde uitwendige vorm als het later met de mal te produceren product. Van de gefreesde vadermal kan de moedermal gemaakt worden. De moedermal heeft de negatieve vorm van het uiteindelijke product. Hierin kunnen de producten gegoten worden. Zelfs hele kleine gefreesde details en gegraveerde teksten zijn uiteindelijk zichtbaar in het eindproduct.

Opspanmal voor het opspannen van staal staf onder een specifieke hoek. Met behulp van dit uit staal gefreesde hulpgereedschap konden vele meters stalen staven efficiƫnt gefreesd worden. Bij het CNC frezen is vaak het maken van een goede opspanmethode de helft van het werk.

Messing tandwiel. De klant uit Groningen die dit CNC freeswerk uitbesteden wou had een vervangingsonderdeel nodig voor een (deels) kunststof tandwiel. Er was echter geen tekening beschikbaar. Met behulp van het te vervangen onderdeel heb ik het product in 3D uitgetekend in CAD. Deze nieuwe gefreesde tandwielen zijn volledig uit messing gefreesd.

Aluminium scharnierblok ca. 70cm lang voor een klant uit Friesland. Een van de grotere CNC frezen voorbeeldprojecten. Bij dit aluminium freeswerk zijn de blokken onderdeel van een grote gelaste aluminium constructie. De beide scharnierende onderdelen zijn elk uit een groot stuk aluminium gefreesd.

Camerabehuizing met graveerwerk vervaardigd uit aluminium. Bij dit project heb ik zelf de engineering en ontwerp van het sluitingsmechanisme gedaan. De buizing is zo ontworpen dat de lens kan worden schoongeblazen met perslucht.

Mal voor het bedrukken van emmers gemaakt van HMPE. Deze uit kunststof gefreesde mal is ontworpen en gemaakt door Partcision. Na overleg met de klant over een probleem in het productieproces is deze mal geproduceerd.

Deze aluminium boodschappenmandhouder kan de rolstoelgebruiker gemakkelijk naar beneden klappen. Op de naar beneden geklapte armen kan vervolgens een boodschappenmandje gezet worden waardoor beide handen vrij zijn bij het boodschappen doen.

Lagedrukmatrijs, met deze matrijs worden kunststof producten met printplaten tot eindproduct omgoten. De klant wilde deze matrijs uit aluminium laten frezen. Bij de productie was het precisiefrezen van de vormholte belangrijk. Deze moest namelijk in beide matrijshelften goed aansluiten.

Custom stalen freesbeitel met specifiek profiel voor het frezen van MDF. Bij het metaalfrezen van deze beitel was het van belang dat de symmetrie zo precies mogelijk was. Dit vanwege de balans bij het hoge toerental van de uiteindelijk frees beitel.

Miniatuurbankschroef met M6 draadeind als spindel. Bekijk het filmpje over hoe dit gefreesd wordt.