CAD Consult

CAD-Consult, CAD-workshops, CAD Colleges

Werkomgeving van het 3D-CAD pakket Fusion 360

Hebt u hulp nodig bij 3D-CAD tekenen?

Naast mijn werk als frezer en engineer stel ik mijzelf ook beschikbaar voor het delen van mijn kennis op het gebied van 3D-CAD tekenen.

Mijn doel is om u te ondersteunen bij het optimaal benutten van uw 3D-tekenpakketten. Ik bied op locatie instructie, assistentie en hulp om u te helpen deze krachtige tools beter te begrijpen en te benutten. Of u nu nieuw bent in de wereld van 3D-modellering of uw vaardigheden wilt verfijnen, ik sta klaar om u te begeleiden.

Samenwerking staat centraal in mijn aanpak. Ik werk met u samen om te begrijpen welke specifieke uitdagingen u ondervindt en bied oplossingen op maat die aan uw behoeften voldoen. Mijn focus ligt op het versterken van uw vaardigheden en het optimaliseren van uw ontwerpproces door het geven van CAD workshops, uitleg, hulp en instructies.

Verschillende onderwerpen kunnen aan bod komen:

 • Introductie tot 3D-tekenen: Een overzicht van wat 3D tekenen is en hoe het verschilt van 2D-tekenen.

 • CAD-software: Een bespreking van populaire CAD-softwarepakketten zoals AutoCAD, Fusion 360, SolidWorks, Inventor en meer.

 • Basisbegrippen in 3D-tekenen: Uitleg van basisbegrippen zoals sketch, extrude, loft, sweep, die u tegenkomt in uw 3D tekenprogramma.

 • Best practices voor 3D ontwerpen: Tips en richtlijnen voor het efficiënt en foolproof maken van 3D-modellen.

 • Assemblages en samenstellingen: Hoe meerdere 3D-modellen samenvoegen tot een assemblage en hoe deze overzichtelijk te beheren.

 • Parametrisch ontwerpen: Het gebruik van parameters en regels om ontwerpen flexibeler en automatisch aanpasbaar te maken.

 • Design for manufacturing: Het geschikt maken van het ontwerp voor productie op het gebied van frezen, draaien, 3D-printen en spuitgieten.

 • Genereative design: Door het geven van de bekende krachten op het onderdeel kan de geometrie hiervan zo optimaal mogelijk automatisch gegenereerd worden.
 • Reverse engineering: Het natekenen van bestaande onderdelen waar geen 3D-tekeningen beschikbaar van zijn.

Zowel algemene zaken als klant specifieke uitdagingen kunnen behandeld worden, in bijvoorbeeld workshopvorm of collegevorm

De volgende CAD programma’s kunnen behandeld worden:

 • Fusion 360
 • Inventor
 • Solidworks

Echter zijn veel van de principes toe te passen op nog vele andere tekenpakketen.

informeer naar de mogelijkheden!

Een CAD-workshop ingericht op uw tekenproject?

Informeer naar de mogelijkheden!

Een greep uit de mogelijkheden voor hulp bij 3D CAD tekenen

Ik ben wil graag bedrijven, scholen en individuen helpen om het maximale uit hun CAD-tekenpakketten te halen. Bij Partcision bied ik een breed scala aan mogelijkheden om uw CAD-vaardigheden te verbeteren en uw ontwerp- en tekenprocessen te optimaliseren.

Workshops op maat

Mijn op maat gemaakte workshops zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van uw team te voldoen. Of u nu nieuw bent in CAD of uw huidige vaardigheden wilt verbeteren, mijn workshops bieden praktische training en hands-on ervaring. Ik richt me op de softwarefuncties en technieken die voor uw bedrijf het meest relevant zijn.

Klassikale lessen op MBO- of HBO-niveau

Ook op scholen kan ik instructies geven. Om studenten te introduceren met het moderne CAD-tekenen op MBO- of HBO-niveau bied ik uitgebreide klassikale lessen. Deze cursussen zijn bedoeld voor diegenen die een grondige basis willen leggen in het ontwerpen in CAD. Als ervaren CAD tekenaar begeleid ik de studenten door de theoretische en praktische aspecten van CAD op een intrigrerende manier. Met praktijkvoorbeelden kunnen de studenten in staat gesteld worden de mogelijkheden en uitdagingen van bijvoorbeeld Fusion 360, Inventor of Solidworks op eigen tempo te ontdekken.

1-op-1 Consultaties

Voor persoonlijke begeleiding en snel leren bied ik 1-op-1 consultaties. Tijdens deze sessies kunnen we ons volledig richten op uw specifieke behoeften, problemen en projecten. Dit is de snelste manier om uw CAD-vaardigheden te verbeteren en specifieke uitdagingen aan te pakken.

Bij Partcision zijn we toegewijd aan uw succes in CAD. Of u nu op zoek bent naar persoonlijke hulp, teamtraining, individuele instructie of online bronnen voor 3D-CAD tekenen. Neem contact met mij op om te bespreken hoe ik u kan helpen om de kracht van CAD-ontwerp te ontketenen.

Wat is CAD?

CAD, oftewel Computer-Aided Design (Ontwerpen met behulp van een computer), is een essentiële tool in de moderne wereld van ontwerp en engineering. Het is een technologie die het mogelijk maakt om digitale 2D- en 3D-modellen te creëren en bewerken, wat van onschatbare waarde is in diverse industrieën, waaronder architectuur, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en meer.

Met CAD kunnen professionals gedetailleerde ontwerpen maken en complexe structuren visualiseren met buitengewone precisie. Dit biedt niet alleen een grondig begrip van hoe een product of constructie eruit zal zien, maar ook hoe het zal functioneren voordat het daadwerkelijk wordt gebouwd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten, aangezien ontwerpfouten in een vroeg stadium kunnen worden geïdentificeerd en gecorrigeerd.

Wat CAD nog krachtiger maakt, is de mogelijkheid om ontwerpen digitaal op te slaan en gemakkelijk te delen met collega’s en klanten over de hele wereld. Hierdoor kan er effectiever en efficiënter worden samengewerkt aan projecten, ongeacht de fysieke locatie.

Bij ons CAD-consult bedrijf begrijpen we hoe waardevol deze technologie is. We bieden diverse trainingsmogelijkheden, waaronder workshops, klassikale lessen en 1-op-1 consultaties, om individuen en bedrijven te helpen de volledige kracht van CAD te benutten.

In een wereld die voortdurend veranderd, is het beheersen van CAD van onschatbare waarde. Het stelt u in staat om innovatieve ontwerpen te creëren, efficiënter te werken en de concurrentie een stap voor te blijven. Mijn doel is om u te hulp te bieden bij het verkrijgen van de kennis en vaardigheden over 3D CAD-tekenen die nodig zijn om te gedijen in deze spannende en snel veranderende industrie.